23 Dec

Elemente esentiale de design ale unei pagini web

Chiar daca tu ai produse pe care nu le poti gasi in alta parte la preturi de neegalat, daca magazinul tau online nu arata bine, atunci le ai degeaba. Este esential ca site-ul tau sa apara printre primele pozitii in motoarele de cautare ca sa poti atrage clienti, dar daca nu e satisfacator din punct de vedere estetic atunci ii vei pierde instantaneu. Pe scurt, daca designul paginii tale web nu este de calitate atunci totul este in zadar!

Ca sa il pastrezi pe potentialul client pe site-ul tau, in primul rand ai nevoie de un aspect fresh, nou, actual. Nu poti sa ai un design invechit, acesta il va indeparta pe client. E ca si cum ai fi primarul unui oras in care inca se inalta impunatoare ornamentele cu “La multi ani 2003!”. Designul site-ului trebuie actualizat cu regularitate, tinand cont si de cateva criterii.

O contraindicatie ar fi utilizarea unui fundal prea incarcat. Un background cu mult prea multe elemente il poate distrage sau obosi pe client. De asemenea, cromatica este un element de baza pentru a obtine un look atractiv pentru site-ul tau; culorile complementare, in general in nuante simple, sunt cele mai indicate. Nici o abudenta de elemente grafice pe site-ul tau nu reprezinta cea mai indicata solutie. Nu vrei nici sa ii coplesesti pe utilizatori sau sa ii alungi de pe pagina ta atunci cand aceasta se incarca prea greu. curs-web-design

Pe langa toate acestea, fonturile pe care le folosesti pe site-ul tau ar trebui sa se numere printre cele “clasice” astfel incat textul tau sa fie cat mai lizibil cu putinta. Desi un font neobisnuit ti-ar oferi un element de unicitate, trebuie macar sa te asiguri ca este un font “citet”.

Dincolo de toate aceste criterii, probabil cel mai important element este abilitatea site-ului de a fi user-friendly. Pagina ta web trebuie sa fie intuitiva si usor de navigat. La acest capitol nu trebuie sa iti fie teama, spre exemplu, ca meniurile tale vor semana cu cele ale altor site-uri deja consacrate; daca este OK pentru ei, este OK si pentru tine. La acest capitol o mentiune foarte importanta este optimizarea site-ului pentru dispozitive mobile! (vezi articol) 

Nu in ultimul rand, oricarui site ii trebuie o nota personala; asa ca un logo care sa fure priviri si sa se intipareasca in mintea utilizatorului ar trebui sa fie nelipsit!

postari sugerate

adauga un comentariu