23 Mar

De ce WordPress?

Te-ai hotarat ca este timpul ca firma ta sa aiba un website. Ei bine…si mai departe ce faci? Exista o multitudine de optiuni prin care iti poti gestiona prezenta in mediul online, iar mare parte din oameni nu pot face diferenta din prima. Dar acest lucru nu ar trebui sa fie o problema, caci primul pas ar trebui sa fie urmatorul: sa-ti evaluezi nevoile si posibilitatile. Odata ce stii “de ce esti in stare”, va fi mai usor sa determini care este cel mai bun mod prin care iti poti crea pagina web.

Exista zeci de motive pentru care platforma WordPress este cea potrivitita pentru tine.

WordPress a fost infiintat in anul 2003 ca o solutie pentru blogging, dar in timp a evoluat si a ajuns un sistem evoluat pentru content management aflat in spatele a aproximativ 20% din website-urile de pe Pamant. Daca atatia oameni au ajuns sa apeleze la serviciile acestei platforme inseamna ca o fi ceva de capul ei. WordPress este o forma de software open source, ceea ce insemna ca este imbunatatita in permanenta de mii de web devoloperi de tot mapamondul. Nu in ultimul rand, este folosita de nume mari, de la bloggeri la agentii de stiri gigant. Unul din punctele forte pe care le are WordPress este ca este folosit de multe companii cel putin uriase, cum ar fi: Times Inc, Sony Music, chiar si ziarul New York Times.

WordPress este o platforma extrem de flexibila care iti pune la dispozitie un intreg ecosistem de plugin-uri si widget-uri pe care le poti adauga pe site-ul tau. Sunt literalmente mii de optiuni disponibile pentru formulare de contact, formulare pentru abonare la newsletter, tabele de preturi/oferte, aranjament in pagina, etc. Exista si plug-in-uri create pentru aplicatiile de e-commerce care functioneaza in cadrul temelor existente pentru a facilita procesarea cosului de cumparaturi, comanda si chiar livrarea. Integrarea e-commerce este posibila pentru aproape orice marime de site sau aplicatie si multe dintre plug-in-urile de baza sunt gratuite.

WordPress-Plugins

Orice site WordPress este foarte usor de actualizat. Nu ai nevoie de cunostinte in HTML sau in domeniul programarii ca sa ii faci un update site-ului. Chiar daca nu esti o persoana foarte pasionata de aspectele technice, sistemul de content management WordPress face ca adaugarea sau actualizarea de continut sa fie o sarcina facila.

Integrarea SEO este la indemana. Sunt foarte multe extensii SEO pentru WordPress care pot fi implementate pentru a-ti facilita controlul asupra rezultatelor pe care le ai in motoroarele de cautare. Aceste plug-in-uri iti permit aditii SEO pe fiecare pagina, implicit Meta Title, Meta Description si tag-uri H1 (cuvinte si fraze analizate de catre motoarele de cautare cand determina listarile cu rezultate). Prin intermediul acestor extinsii poti sa determini si cat de bine optimizat SEO este site-ul tau. wordpress-seo-optimization

Sa-ti setezi o tema “responsive” pentru site-ul tau este cea mai buna si cea mai eficienta metoda de a te asigura ca userii tai au parte de o experienta pozitiva atat pe PC, cat si pe mobil sau tableta. E garantia ca tot continutul si branding-ul tau este consistent si poate fi folosit pe toate device-urile. Pe un site categorisit drept “responsive” singurul lucru pe care ar trebui sa il schimbi este layout-ul/styling-ul in functie de aparatul de pe care va fi accesat site-ul tau. WordPress ofera teme simple si responsive, care in manile unui developer capabil pot deveni teme complexe personalizate cu aceeasi functionalitate.

Pentru simetrie, vom reveni la inceputul povestii noastre: WordPress a inceput ca o platforma pentru blog-uri si a evoluat intr-o maniera considerabila de atunci, dar blogging-ul este in continuare in miezul platformei. Acest fapt inseamna ca este foarte simplu si intuitiv sa integrezi un blog in site-ul tau prin WordPress.

postari sugerate

adauga un comentariu