29 Mar

De ce Joomla?

Sunt multi factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare cand iti creezi o pagina web, cum ar fi design-ul sau domeniul, dar probabil cel mai important este sa iti alegi platforma potrivita. Pentru a lua decizia corecta in aceasta problema cruciala sunt multe elemente care ar trebui luate in calcul la randul lor: costurile, timpul,calitate, flexibilitate, control.

Development-ul open source este un model bazat pe inovatie si pe “sharing”. Joomla, care provine din limba swahili („jumla”) si inseamna „impreuna”, este o platforma bazata la randu-i pe aceasta filozofie, iar acesta este unul dintre motivele pentru care a cunoscut succesul. Iata cateva dintre avantajele pe care le prezinta Joomla:

joomla

Alaturi de alte doua platforme CMS (impreuna sunt cele mai populare 3 sisteme de content management din lume) este gratis. Pe langa asta Joomla este prevazuta direct cu cele mai folosite atitributii. Odata ce ti-ai instalat Joomla, site-ul tau este pregatit pentru SEO, formulare de contact, RSS, blog, media, optiuni multilingve, etc. Un user cu experienta necesita 1 minut pentru instalare si 45 de minute pentru a publica niste continut. Asta inseamna ca ar avea site-ul “gata de actiune” in mai putin de o ora. Pizza Hut, MTV Grecia, Natiunile Unite, World Health Organisation, Ministerul Apararii din Marea Britanie, Guvernul Greciei, Inaltea Curte din Australia si Linux.com sunt doar cateva dintre site-urile care folosesc Joomla. Chiar si site-ul lui Leonardo di Caprio este facut in Joomla.

Cea mai interesanta parte a platformei Joomla ar trebui sa fie directorul de extensii. Vrei sa construiesti o pagina web mare cu atribute care nu sunt incluse in instalarea prestabilita? Arunca o privire prin directorul de extensii Joomla si vei gasi bucata de software care se potriveste nevoilor tale. Extensii pentru Magazine online, Membership site-uri, Site-uri galerie, Directory sites, Extensii pentru back-up-uri, Extensii pentru securitate marita, toate sunt la cheremul tau. Sunt peste 6000 de extensii disponibile in Joomla.voluntariat

Joomla este intretinuta de voluntari. Codul este scris si mentinut de oameni care isi aloca skill-urile, intelepciunea si timpul in acest sens de bunavoie si nesiliti de nimeni. De la cod, design, suport technic, blogging, training-uri, marketing, totul este voluntariat. Iar lista de limbi in care poti construi un site in Joomla este uriasa si, bineinteles, include si limba romana.

Dintre cele 3 cele mai populare platforme (WordPress, Joomla si Drupal), Joomla sta cel mai bine din punct de vedere al posibilitatii de administrare a site-ului de pe mobil. Atat front-end-ul cat si back-end-ul sunt complet “responsive” asa ca le poti gestiona de pe telefon sau tableta. Bootsrap si Jquery fiind incluse in nucleu. Plus ca de la Joomla 2.5 incoace editarea de articole era un “feature”; de la 3.4 aceasta optiune a fost extinsa catre module. Adica acuma oricine care are acces poate sa uploadeze, publice si sa modifice continut si module in front-end fara a naviga prin panoul de administrare. Iar mai nou, orice site facut intr-o versiune de la Joomla 3.4 incolo poate fi upgradat la urmatoarea versiune de Joomla cu doar un singur click.

Joomla este platforma CMS aflata la mijlocul drumului intre usurinta utilizarii si complexitate si cu un framework care face costumizarea platformei facila pentru developeri. Pentru o organizatie limitata de buget, mai ales afaceri mici spre medii sau non-profit, Joomla pare a fi alegerea perfecta.

postari sugerate

adauga un comentariu