06 Apr

De ce conteaza fotografiile?

Daca esti “posesorul” unui website stii cat de important este sa le atragi atentia vizitatorilor. De asemenea stii cat de important este sa ii mentii pe clienti cat mai mult pe site-ul tau. Multi designeri web sau chiar business owneri trec aceste aspecte cu vederea, dar intr-o lume obsedata de Instagram, Facebook si mai nou board-uri de Pinterest, fotografiile, si mai exact calitatea lor, sunt componente cruciale ale paginii tale web. Traim intr-o era “vizuala” asa ca fotografia (cu predilectie cea profesioanala) te vor ajuta sa maresti si sa mentii interestul vizitatorilor.

   
Prima impresie conteaza. In momentul in care un utilizator “aterizeaza” pe site-ul tau si vede poze de o calitate excelenta automat va avea o parerea buna despre site. Vor capata incredere in serviciile oferite de tine si te vor categorisi drept profesionist. Aceste aspecte iti vor imbunatati sansele ca utilizatorii sa petreaca cat mai mult timp pe site-ul tau ca sa vada “ce ai de spus”, ceea ce automat va duce ulterior catre conversii.

 

imagini
Fotografiile si imaginile atrag, in special cele bine facute sau relevante. Ele sunt cu atat mai importante daca ai un magazin online. Cand un client cauta un produs si pozele de produs de pe site-ul tau apar pe pagina de rezultate, oamenii sunt predispusi catre a achizitiona produse de la magazinul tau pentru ca isi vor contura instant o idee in privinta aspectului produsului. In Statele Unite, spre exemplu, unde comertul online e in floare, un numar mai mare de clienti acorda mai multa importanta pozelor (67%) comparativ cu informatiile specifice produsului(63%), descrierile (54%) sau review-uri (53%).

   
In vremuri dominate de social media, fotografia profesionista este o unealta foarte puternica. Poti folosi pozele pentru a-ti distribui si promova site-ul pe Facebook, Instagram sau de ce nu? Chiar si pe Pinterest. O prezenta activa pe Facebook iti va garanta un numar crescut de vizualizari, implicit conversii.

   
Pentru un site de prezentare este de asemenea foarte util sa ai poze de o calitate profesionala si infographice. O poza personalizata pentru articolul/pagina ta va fi intotdeauna mai buna decat o poza descarcata de pe Internet, care poate fi gasita pe o gramada de alte site-uri.

   
Pe langa toate acestea, pozele de bune calitate ii ajuta si pe graficienii, respectiv pe developerii din spatele site-ului. O poza mica sau de slaba calitate va arata prost in orice situatie. Putin efort nu strica!

   
Desigur, pentru efectul maxim scontat, vei avea nevoie de poze de cea mai buna calitate, pe care sa nu le fi luat de pe Internet. Asemenea practici va pot periclita siguranta firmei intrucat sunt incalcate politicile de copyright. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa angajati un fotograf profesionist pentru un shooting. Cativa banuti in plus dati unui fotograf vor face o diferenta mare, iar rezultatele se vor vedea si invenstitia se va amortiza in scurt timp.

postari sugerate

adauga un comentariu